Privatlån hos banken

När du vill ansöka om ett privatlån finns det flera sätt att gå tillväga. Du kan antingen välja att först jämföra långivare mot varandra genom en jämförelsesajt och välja den långivare som du tycker är bäst eller så kan du gå direkt till banken. För att ansöka om ett lån via en bank behöver du dock inte fysiskt befinna dig på plats. Idag är allt så moderniserat att du med enkelhet kan ansöka med hjälp av internet.

Annons:
påmind ad bannerPrivatlån hos banken t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Det skiljer sig en aning mellan att ansöka om ett privatlån direkt hos en bank istället för genom en låneförmedlare. En större bank har oftast betydligt högre krav på dig som låntagare och det gäller att du har en hög kreditvärdighet för att få till ett bra lån. Många människor är medvetna om de krav som banken har och väljer därför att använda en låneförmedlare istället.

Vad är ett privatlån?

Precis som namnet beskriver är ett privatlån ett lån som är privat. Det betyder att du inte behöver förklara vad du ska ha pengarna till, men det betyder dock inte att banken inte kommer att ställa dig frågan. Det spelar dock ingen betydelse om du svarar att du vill ha pengarna för att köpa nya möbler, om du vill ha de för att åka på språkresa eller om du vill finansiera kontantinsatsen till ett bostadsköp. Banken kommer dock inte att låna ut pengar till personer som vill använda lånet för att spela spel med pengar som insats.

För att ansöka om ett privatlån behöver du inte ha någon säkerhet, vilket har både för- och nackdelar. Ett lån utan säkerhet har oftast en högre ränta, men å andra sidan kan du känna dig säker på att alla dina ägodelar förblir dina. När man går in med en säkerhet i ett lån, t.ex. en bil, har banken rätt att använda sig av bilen om du inte skulle ha möjlighet att betala ditt lån. Banken säljer då bilen för att sedan ta pengarna till lånet.

Medlemslån

Är du medlem i ett fackförbund kan du få till ett riktigt bra privatlån via banken. Det är nämligen inte ovanligt att fackförbund samarbetar med någon av storbankerna, för att kunna erbjuda sina medlemmar riktigt bra lån med en förmånlig ränta. Hur mycket räntan ligger på varierar mellan de olika förbunden och bankerna, men med ett medlemslån är det inte ovanligt med en ränta på 3-6 %.

Observera att du fortfarande kommer behöva uppfylla alla bankens krav för att få ett privatlån beviljat. Det räcker således inte att bara vara medlem i ett fackförbund som erbjuder medlemslån. När du ansöker om ett privatlån från en bank får du t.ex. inte ha några betalningsanmärkningar på dig, vilket är något som via en låneförmedlare inte är ett lika hårt krav. För att vara säker på vad som gäller för just den bank du vill använda dig av, kan du kontakta kundtjänst eller läsa informationsbladet om lån på hemsidan.

Tips! Kom ihåg att du aldrig bör låna mer pengar än du är i behov av och att ett lån alltid behöver betalas tillbaka!

Bli först med att kommentera

Kommentera