Privatlån – vilket är det bästa alternativet?

Är du intresserad av att ta ett lån, men är osäker på vilken typ av lån som kommer att passa dig bäst? Det finns mängder av olika låneformer på marknaden som man kan använda sig av och det bästa är att de alla är specifikt framtagna för att passa olika ändamål. Innan du ansöker om ett lån är det därför viktigt att läsa på ordentligt om vad de olika låneformerna kan erbjuda.

Annons:
påmind ad bannerPrivatlån - vilket är det bästa alternativet? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Oavsett om du har använt dig av ett lån tidigare eller ej har du troligtvis hört talas om privatlån. Privatlån gick tidigare under namnet blancolån, men eftersom detta inte tydliggjorde vad låneformen handlade om, valde man att byta till ett mer passande och beskrivande namn. Precis som det låter är privatlånet ett lån som är helt privat och som riktar sig till privatpersoner. Låneformen har blivit otroligt populär tack vare att man inte behöver förklara för banken eller långivaren vad man ska använda pengarna till. Utöver detta behöver du inte ha någon form av säkerhet för att kunna ansöka om lånet och man kan få det till en riktigt bra ränta.

Ansök om privatlån

Det finns flera sätt att gå tillväga när man vill ansöka om ett privatlån, men gemensamt för alla alternativ är att man alltid ska jämföra lånen och bankerna med varandra. Vill man inte göra jobbet själv kan man använda sig av en låneförmedlare online. Här skriver du in vilket belopp du vill och vilken löptid som du önskar. Därefter kommer en kreditupplysning att tas och du får sedan ett preliminärt besked på om din ansökan har gått igenom eller inte. Eftersom privatlån kan uppgå till väldigt höga belopp kommer du att behöva skicka in information som styrker dina uppgifter, t.ex. ett arbetsgivarintyg.

Att ansöka via internet är tveklöst det bästa valet. Ansökan är helt kostnadsfri och med hjälp av en lånekalkylator kan du själv se vad din ungefärliga månadskostnad skulle bli. Har din ansökan blivit beviljad kommer du att behöva invänta ett lånelöfte som kommer på posten. Efter att lånelöftet har skickats tillbaka till banken kan det ta mellan 3-5 dagar innan pengarna finns på ditt konto.

Krav för privatlån

Alla banker och långivare har någon form av krav på sina låntagare. Det betyder att banken inte kommer att ge dig några pengar, utan att känna sig säkra på att du kan betala tillbaka lånet och att du har åldern inne. För att få ansöka om ett privatlån behöver man vara minst 18 år gammal, men i de allra flesta fall är det en minimiålder på 20 år.

Har du åldern inne är det dags att titta på de andra kraven. Du kommer t.ex. att behöva vara folkbokförd i Sverige och din taxerade inkomst behöver stämma överens med de minsta belopp som banken kräver. Du ska kunna styrka din inkomst genom ett arbetsgivarintyg eller annat intyg och ska därefter se till att vara fri från skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar. Att låna pengar trots betalningsanmärkningar kan i många fall gå, men räkna då med en ränta som inte är värd besväret.

Bli först med att kommentera

Kommentera