Privatlån – låna smidigt och enkelt

Ett privatlån kan behövas vid olika tidpunkter i livet och kan fungera som en räddning i en del fall. Oftast låter långivaren en att använda pengarna till vad man själv önskar. Detta ger privatpersoner möjlighet att ta ett lån till något som man själv anser är relevant.

Annons:
påmind ad bannerPrivatlån - låna smidigt och enkelt t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Definitionen av ett privatlån

Ett privatlån är lånade pengar exempelvis från en bank eller från ett kreditinstitut. Lånet behöver sedan återbetalas till det utbetalande institutet, detta görs oftast månadsvis över ett visst antal år. Kreditinstitutet tar ut en ränta som också ska betalas varje månad, räntan kan förklaras som en avgift för att banken lånar ut pengarna och den ligger oftast på någon enstaka procentenhet.

Avgiften, den så kallade räntan, är oftast högre vid privatlån än exempelvis vid huslån. Detta på grund av att ett privatlån inte har någon säkerhet.

Vad menas med säkerhet när man pratar om lån?

Med säkerhet menas att det exempelvis finns ett hus som kreditinstitutet kan sälja om lånet inte blir återbetalat på ett korrekt sätt. Detta eftersom att det finns ett värde i huset. Ett privatlån fungerar på annorlunda sätt, eftersom man kan ta ett privatlån för att exempelvis täcka en dyr tandläkarkostnad. Detta innebär att det inte finns någon säkerhet för kreditinstitutet eftersom det inte finns något att sälja om återbetalningen inte skulle ske på ett korrekt sätt.

Låna till vad du själv anser är viktigt

Fördelen med ett privatlån är att man kan ta detta för att täcka en kostnad som man själv anser är viktig. Detta till skillnad från ett bostadslån som måste gå till köpet av en bostad.

Ett privatlån kan exempelvis användas för att täcka en dyr faktura, resekostnader eller bröllopskostnader. Det är personen som tar privatlånet som själv bestämmer vad den anser är relevant att ta ett privatlån för. En annan fördel med privatlån är att de oftast går snabbt att ansöka och få pengarna på kontot. Detta innebär att i vissa fall kan man ha pengarna på sitt bankkonto inom tio minuter, redo att användas till sitt ändamål.

Bli först med att kommentera

Kommentera