Qred företagslån

Qred är en relativt ny aktör inom företagslån som har skapat finansieringsmöjligheter för företag och är ett komplement till de vanliga bankerna och långivarna. Företaget Qred erbjuder lånebelopp från 10 000 kr upp till 250 000 kr utan att man behöver ta sig till banken. Man ansöker på Qreds hemsida och signerar sedan med sitt bank-id innan pengarna överförs.

Man betalar en fast månadsavgift för lånet, vilken bestäms utifrån företagets kreditvärdighet m.m. Enligt Qred förekommer inga dolda avgifter utan månadsavgiften är den som gäller. Förutom månadsavgiften krävs också en avbetalning av lånet, men utan ränta. Det går också att när som helst betala tillbaka företagslånet.

Qred finansieras av medarbetarna

Det finns inga banker bakom Qred och inte heller några riskkapitalbolag. Qred ser till att processerna går snabbt och smidigt och att allt sker online. Företaget ägs av sina medarbetare och de samarbetar även med Företagarna och Småföretagarnas Riksförbund. Det betyder att ett medlemskap hos dessa, innebär rabatt på lånet på olika sätt. Detta anges på ansökan.

Qreds månadsavgift

Den avgift som avser månadens betalning är individuell och bestäms utifrån ansökan. Det är värt att poängtera att man endast betalar avgiften för de månader man har nyttjat lånet. Låt oss exempelvis säga att man tar ett lån på 60 000 kr med en löptid på 6 månader. Om månadsavgiften då är 1000 kr blir kostnaden för lånet under dessa 6 månader totalt 6000 kr, plus summan som ska avbetalas.
Qred har ingen aviseringsavgift eller uppläggningsavgift, vilket många andra aktörer använder sig av, och därmed är det ganska enkelt att hålla reda på de summor som ska betalas.

Vilka företag riktar sig lånet till?

Vanligtvis är det mindre eller medelstora företag som ansöker om Qreds företagslån men man välkomnar även större verksamheter samt nystartade företag som behöver ekonomisk hjälp. Det viktiga är att man som bolag inte har för många betalningsanmärkningar eller stora skulder samt att man har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Alla bolag och enskilda firmor har möjlighet att ansöka om Qreds företagslån som kan vara till stor nytta när en affärsmöjlighet uppenbarar sig eller när finansieringen behöver stärkas upp.
Det man främst studerar på Qred innan man beviljar ett lån, är hur företagets affärsidé ser ut samt vilka planer det har för framtiden. Även betalningsmöjligheterna och betalningshistoriken är viktiga faktorer.

Qreds företagslån – fördelar

Som många andra långivare, använder sig Qred inte av några kontor eller manuell hantering av uppgifter utan allt sker på digital väg, online. Därmed går allt också snabbare och ett svar på låneförfrågan kan ges efter bara en timme. Även utbetalningarna sker oftast samma dag. Konceptet är dessutom att Qred erbjuder betalning av det lån som har utnyttjats och inget mer. Man betalar således endast för den tid som lånet används.
En annan fördel, trots att Qred gör en kreditupplysning på sina kunder, är att företag och personer med enstaka betalningsanmärkningar också har en chans att få lån. Det görs en helhetsbedömning för varje kund som syftar till att ha ett underlag för bra beslut och även att Qred ska kunna kringgå de vanliga reglerna då och då.

Bli först med att kommentera

Kommentera