Rocker

Rocker är en svensk låntagartjänst som numer även erbjuder ett kontokort. Man strävar efter att ge kunden en ekonomisk trygghet och flexibilitet i vardagen.

Annons:
påmind ad bannerRocker t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Rockers historia

Rocker är en svensk finansieringstjänst som grundades 2016 och sedan dess har varit godkänd av Finansinspektionen. Grundarna hade lång erfarenhet av aktivitet i fintech-branschen, vilket är den del av digitala branschen som fokuserar på finansiell teknik. Det ursprungliga namnet var Bynk och mottot ”Som en bank borde fungera” blev snabbt välkänt.

I inledningen av år 2020 bytte företaget namn till Rocker. Namnet Bynk finns fortfarande kvar men betecknar numer specifikt själva låntagartjänsten.

Rockers tjänster

Låntagartjänsten, Bynk, är den mest välkända. Den erbjuder möjlighet att direkt genom mobilen ta lån. Till skillnad från låntagarprocessen hos en vanlig bank, som kräver flertalet besök och veckor av handläggningstid behöver man inte ansöka om varje lån man tar. Istället kan detta göras via ett enkelt svep i appen. Inom några minuter finns pengar tillgängliga på kontot.

Ens ekonomiska situation kan ofta vara föränderlig. Därför är det enkelt att ändra villkoren för sitt lån. Exempelvis kan man ändra summa som varje månad ska amorteras, vilket gör att det inte behöver bli dyrare än vad plånboken tillåter.

En nyhet som följde med företagets omställning och byte av namn var möjligheten att få ett kontokort från Rocker. Det tillhandahålls i samarbete med Visa och är helt kostnadsfritt. Kortet erbjuder även det en smidigare vardag. Reseförsäkring ingår som ett skydd vid oväntade händelser när man ska ut och resa. Vid transaktioner med annan valuta tillkommer inget påslag och alltså ingen extra avgift. Med Rockers kort kan man enklare hålla koll på kontot. Transaktioner till det kan ske direkt med Swish. Dessutom får man vid varje betalning en notis på mobilen vilket underlättar för den som vill hålla koll på sina köp.

Rocker erbjuder också en kontokredit. Med hjälp av den kan man klara av oväntade utgifter på upp till 10 000 kronor som kan betalas tillbaka vid ett annat tillfälle.

Rockers syfte

Det som präglar företagets tjänster är alltså viljan att erbjuda en enklare vardag och underlätta för privatekonomin. Att både ha en kontokredit och genom Bynk enkelt kunna ta lån innebär en större flexibilitet. Utgifter och inkomster är sällan konstanta genom månaderna och genom dessa tjänster kan man eliminera vissa problem som kan uppstå. Att Rocker erbjuder sina tjänster med låg ränta och ofta till och med avgiftsfritt gör att de är lönsamma och fördelaktiga att använda.

Bli först med att kommentera

Kommentera