Så jämför du kreditkort och hittar ett som passar dig

Så jämför du kreditkort och hittar ett som passar dig

Att hitta det bästa kreditkortet är inte helt lätt. Inget kreditkort är bättre än alla andra i alla kategorier, och de skiljer sig betydligt åt beroende på vilken korttyp man väljer. Men att förstå de alternativ som finns, och vad som utmärker ett bra gentemot ett mindre bra kreditkort är viktigt för att hitta det kort som passar bäst för ens utgiftsvanor och kreditsituation.

Annons:
påmind ad bannerSå jämför du kreditkort och hittar ett som passar dig t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

För att göra detta måste man jämföra det utbud som finns på marknaden. Då är det viktigt att man kan identifiera de funktioner som är viktigast, samt veta vad som utgör ett bra erbjudande. Inget kreditkort är bäst för alla – du måste hitta det som är bäst för dig. Så här gör du:

Identifiera vilken typ av kreditkort du är i behov av

Idag finns det över 100 olika kreditkort att välja mellan på svenska marknaden. Dessa kommer med sina respektive fördelar och nackdelar. En bra grundprincip är att känna till de vanligaste korttyperna, det vill säga VISA, Mastercard, Diners, American Express etc. Dessa kort kan sedan utfärdas av olika banker, matbutiker, resebolag och så vidare. Det är här kreditkort med bonusprogram, förmåner och erbjudanden kommer in i bilden.

Med detta breda utbud kan det bli väldigt svårt att bestämma sig för ett eller några specifika kort, vi vet. Första steget är därför att identifiera vilken typ av kreditkort man är i behov av. Det vill säga hur du kommer använda kreditkortet. Vill du spara pengar när du handlar mat exempelvis, kan det vara värt att välja ett kreditkort utfärdat av en matbutik som Ica eller Coop. Reser du mycket kan det istället behövas ett kreditkort utfärdat av ett resebolag som Norweigan eller SAS.

Jämför kreditkort med hjälp av en jämförelsetjänst

När du identifierat vilket kreditkort du är i behov av blir det betydligt enklare att välja rätt. Men innan dess behöver du jämföra det utbud av kreditkort som finns på den svenska marknaden för att försäkra dig om att du får bäst pris och förmåner. Det kan vara en rätt lång process om du tänker på det vi sa förr med att det finns över 100 olika kort på den svenska marknaden idag.

Som ett svar på detta rekommenderar vi att du vänder dig till en jämförelsetjänst av kreditkort som Kreditkortlistan.se. Genom en jämförelsetjänst om Kreditkortslistan får du olika kreditkort på den svenska marknaden presenterade för dig, med en kort sammanfattning och en längre recension. Här är det din livsstil och dina önskemål som avgör vilket kort som är det bästa valet för dig, och därför kan du jämföra kreditkort på sidan utifrån ett flertal olika faktorer. En jämförelsetjänst jämför kort baserat på användningsområde, förmåner som rabatter och bonusprogram, men också avgifter kopplade till kortet.

Fördelarna med att använda en jämförelsetjänst som Kreditkortlistan är många. För det första kan det vara svårt att jämföra kreditkort själv, framförallt eftersom Konsumentverket satt in strikta regler mot marknadsföring av kreditkort. Därför kan det vara svårt för dig som konsument att överhuvudtaget hitta de olika aktörerna, om du aldrig ens hört talas om dem. Med en jämförelsetjänst får du istället en överblick över de kort som finns tillgängliga, och därför kan du vara säker på att du inte går miste om det bästa kapet för dig och din ekonomiska situation.

Så ansöker du om ett nytt kreditkort

Nu har du förhoppningsvis förstått vad de olika kreditkorttyperna innebär och vad som utmärker bra kort gentemot mindre bra. De bästa kreditkorten behöver nödvändigtvis inte vara dem som erbjuder låg ränta och avgifter, men snarare det som passar dig och din livssituation bäst. Nu vet du vet du också hur man jämför kort med hjälp av en jämförelsetjänst online och har vid det här laget troligtvis en lista över potentiella nya kreditkort. Då börjar det riktiga arbetet – att ansöka om ett kreditkort.

Precis som när man ansöker om ett lån kommer din potentiella kreditgivare göra en kreditupplysning på dig. Detta gör dem för att kunna bedöma din betalningsförmåga, det vill säga din förmåga för att kunna betala de köp du genomför med ditt kreditkort inom avsatt tid. Har du en låg kreditvärdighet blir det svårare för dig att få din kreditkortsansökan godkänd, och därför är det smart att se över kreditvärdigheten innan du ansöker. Det kan vara att din ansökan blir helt och hållet avslagen om din kreditvärdighet är låg, alternativt får du ett sämre erbjudande än du hade fått om din kreditvärdighet varit hög.

När du hittat det bästa kortet för dig och din ekonomiska situation och fått det beviljat är det bara till att använda det ansvarsfullt. Ett kreditkort är ju trots allt en form för kredit man lånar av kortutgivarna. Det menas att man lånar pengarna kortsiktigt och återbetalar dem inom en bestämd tid. Skillnaden mellan kreditkort och lån är dock att kortutgivarna vanligtvis inte lägger på några räntor eller avgifter, så länge fakturan betalas i tid.

Bli först med att kommentera

Kommentera