Så kan du starta eget och sälja dina kreativa tjänster

Så kan du starta eget och sälja dina kreativa tjänster

Överväger du att starta eget och börja sälja dina kreativa tjänster till kunder? Det är enkelt att komma igång. Börja med att skapa en portfölj med exempel på ditt hantverk. På så sätt kan du visa potentiella kunder vad du kan erbjuda om de anlitar dig. När det gäller kostnader är det relativt billigt att starta ett kreativt företag. Du kan finansiera utrustning som dator, program och kamera genom att låna pengar till låg ränta från en seriös långivare. 

Sälj kreativa tjänster och få ökad frihet

Genom att sälja dina kreativa tjänster inom exempelvis design och skrivande kan du få ökad frihet på flera sätt. Du kan arbeta var som helst i världen, vilket ger dig möjlighet att resa och uppleva olika platser samtidigt som du arbetar med din passion. Dessutom kan du själv välja vilka projekt du vill delta i och för vilka kunder du vill skapa. För många som säljer kreativa tjänster är friheten att bestämma över sin egen arbetstid viktig. Känner du igen dig i detta? Prova att starta en kreativ verksamhet för att få en bättre balans mellan arbete och fritid. 

Starta enskild firma eller A-skattefakturera

När du startar en enskild firma ansvarar du själv för att betala in företagsskatt. Det finns en stor fördel med den här företagsvarianten. Tack vare att du har så kallad F-skatt kan du göra avdrag för olika inköp, som den där datorn eller kameran du införskaffade för att kunna erbjuda dina kreativa tjänster. Även om företaget är registrerat i Sverige kan du enkelt ta betalt av kunder från hela världen. Det finns Swift, Bic och Iban för sådant. Du som inte vill ha ansvaret och administrationen som kommer med att ha F-skatt kan i stället använda faktureringstjänster. Det ger möjlighet att arbeta på projektbasis och få betalt för utfört arbete utan att behöva tänka på skatteinbetalningar. Inkomsterna räknas nämligen som A-skatt. 

Skräddarsy din kreativa drömkarriär

Skräddarsy din kreativa drömkarriär genom att erbjuda kreativa tjänster av olika slag. Det här är en fantastisk möjlighet att följa din passion och samtidigt tjäna pengar. Genom att erbjuda kreativa tjänster kan du utnyttja din unika talang och skapa något som är både personligt och meningsfullt. En av fördelarna med att erbjuda kreativa tjänster är att du har möjlighet att arbeta med olika typer av projekt och kunder. Du kan kan bland annat designa grafiskt material, skapa konstverk, fotografera evenemang och skriva kreativt innehåll. Erbjud en bredd av tjänster för att nå en större målgrupp och öka dina möjligheter till framgång. 

Bli först med att kommentera

Kommentera