Så kan du tjäna pengar på dina sportkunskaper

Så kan du tjäna pengar på dina sportkunskaper

Har du ett stort sportintresse och kan mycket om olika lag och ligor? Då kan du ta tillfället i akt och börja tjäna pengar på din kunskap. Det finns många olika sysslor du kan göra vid sidan av ditt vanliga jobb. Här ger vi dig några av de bästa tipsen som du kan fokusera på.

Börja skriva om sport

Annons:
påmind ad bannerSå kan du tjäna pengar på dina sportkunskaper t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Om du är duktig på att skriva kan du utnyttja detta och börja skriva om sport. Du kan antingen starta din egen blogg eller försöka komma i kontakt med en tidning eller plattform. Många tidningar har återkommande krönikörer som är inriktade på någon form av sport. Det kan också vara en lokaltidning som fokuserar på ett enskilt lag.

Försök fundera ut vad du kan erbjuda som gör att du sticker ut från mängden. Det kan till exempel vara din kunskap eller sättet du skriver på. Det är också ett bra argument om du ska sälja in dig till en tidning eller en online plattform. Du kan också börja skapa en portfölj med olika texter som du kan skicka in vid efterfrågan.

Ge betting tips till andra

Är du duktig på att förutspå resultaten i olika matcher? Då kan du börja tjäna pengar genom att dela med dig av bettingtips till andra. Du kan till exempel skapa någon form av prenumationstjänst där spelare får betala en summa för att ta del av dina tips.

Du kan även registrera dig på valfri sida och betta själv. Just nu är det populärt att spela hos spelbolag utan licens eftersom de ofta kan erbjuda högre bonusar och färre restriktioner. Oavsett om du bettar själv eller ska dela med dig av bettingtips är det viktigt att vara medveten om att det inte finns några säkra bets. Därför ska man aldrig spela för pengar som man inte har råd att förlora. Det är alltid viktigt att spela ansvarsfullt oavsett hur mycket pengar det handlar om.

Bli en sportfotograf

Vissa har en väldigt stor talang för att ta bilder och fotografera. Om du är en av dessa kan du alltid utnyttja detta och bli en sportfotograf. Du kan till exempel ta bilder på evenemang eller idrottare i din närhet. Idag finns det också många tips på hur du kan ta bättre bilder. Du behöver inte köpa dyr utrustning från början utan kan faktiskt börja med en smartphone.

Om du vill sälja dina bilder kan du antingen starta upp en webbshop eller lägga ut dina bilder på sociala medier. Med lite tur kan de få stor spridning över Sverige och resten av världen. Det kan betyda att du blir anlitad för uppdrag i hela landet. Här kan du också välja att rikta in dig på olika områden för att lättare hitta din målgrupp. Det skulle till exempel kunna vara lagfoton eller matchfoton.

Börja döma på deltid

Det behövs alltid människor som kan hjälpa till att döma matcher på olika nivåer och sporter. Även om det finns ett stort intresse kring att döma sporter som fotboll behövs det fortfarande fler frivilliga. Om du vill tjäna pengar på din sportkunskap kan du alltså gå en domarutbildning för den sport du är intresserad av. Normalt tar det bara 1 eller 2 dagar att få en grundutbildning.

Du bestämmer själv hur många matcher och hur ofta du vill döma. Hur mycket ersättning du får för en match kan variera väldigt mycket beroende på förening och nivå. Här har du också chansen att arbeta dig uppåt. Har du intresse kan du alltså döma på en hög nivå i Sverige. Det är också ett väldigt bra extraarbete på helgerna vid sidan av ditt vanliga jobb.

Bli först med att kommentera

Kommentera