Så sätter du upp en spelbudget

Så sätter du upp en spelbudget

Att sätta upp en tydlig spelbudget är ett viktigt sätt att undvika dåliga ekonomiska beslut när man spelar om pengar. Det är också ett sätt att stärka sina vinstchanser, försäkra sig om att spelandet är roligt och ett viktigt sätt för att hitta disciplinen när man spelar. Många drömmer om en riktig storvinst, men det smartaste sättet att stärka sina chanser till ett hälsosamt spelande är att budgetera redan innan man sätter igång.

Annons:
påmind ad banner<strong>Så sätter du upp en spelbudget</strong> t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Att göra aktiva och smarta ekonomiska val är en förutsättning för att bli framgångsrik inom många områden i livet. Vare sig det handlar om att spara pengar till sin första lägenhet, skaffa en buffert för oförutsägbara händelser som kan kosta pengar eller planera matinköp för att inte bränna en onödigt stor del av inkomsten på mat är ekonomisk planering a och o. På precis samma sätt bör man tänka om man spelar om pengar.

Många spelar om pengar för att vinna pengar – och drömmen är att någon gång vinna den där stora vinsten som kan förändra livet. För att vara helt ärlig är det väldigt få som vinner en livsförändrande summa, men om man har turen på sin sida går det att vinna stort. Men för att stärka sina chanser att vinna kommer det också att kräva disciplin.

Det handlar om att välja spel som har större vinstchans, det gäller att inte slösa pengar på det som i slutändan inte ger några vinster och det gäller framför allt att ha en budget som gör att man inte förlorar mer pengar än vad man har råd att göra. Så vad ska man tänka på när man sätter upp en spelbudget?

1. Utgå från månadsinkomsten när du sätter budgeten

Det första du gör är att sätta upp en generell budget för hela månaden. Hur mycket, sett på en hel månad, har du råd att förlora? Det är den summan som maximalt kan utgöra den spelbudget du ska spela för.

Tänk på att utgå från din månadsinkomst och övriga kostnader du har när du sätter spelbudgeten.

2. Glöm inte att budgetera för tiden

Ett vanligt misstag många gör är att inte ta in spenderad tid i budgeten. När det gäller en spelbudget är det extra viktigt. Detta eftersom det finns en större risk att man förlorar sina pengar när man är trött, har spelat för länge eller har tappat lusten. Att hushålla med speltimmarna är med andra ord ett sätt att minska riskerna att man spelar i onödan.

3. Dela upp spelbudgeten i mindre delar – spelform för spelform

Det finns spelformer som helt och hållet bygger på tur, men som kan vara potentiellt lukrativa. Att lägga pengar på lotterier, som skraplotter, eller låta hjulen snurra i en spelautomat hos ett nätcasino är två sådana exempel. Det bygger helt på tur, men kan också ge stora vinster.

Andra spelformer, som poker, trav eller betting, har element av tur i sig, men är i grunden skicklighetsbaserade spel. Ju mer koll du har, desto större chans till vinst har du.  En smart spelbudget särskiljer olika spelformer och bestämmer på förhand hur mycket som får investeras i olika delar.

Bli först med att kommentera

Kommentera