Så sparar du pengar på din bilförsäkring! 

Så sparar du pengar på din bilförsäkring

Bilförsäkring är en viktig investering för varje fordonsägare, som ger ekonomiskt skydd och trygghet på vägen. Det är dessutom någonting du måste ha enligt svensk lag, men lyckligtvis finns det flera effektiva knep du kan ta till för att spara pengar på bilförsäkringen utan att kompromissa med täckningen. Så sparar du pengar på din bilförsäkring samtidigt som du håller din bil tillräckligt skyddad! 

Jämför olika bilförsäkringar 

Annons:
påmind ad bannerSå sparar du pengar på din bilförsäkring!  t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Bilförsäkringspriserna kan variera kraftigt från ett företag till ett annat. Innan du förnyar din försäkring eller köper en ny, ta dig tid att jämföra erbjudanden från flera försäkringsbolag. Priserna kan variera otroligt mycket på grund av både dess villkor, men även vilka kunder de olika bolagen inriktar sig på.  

Många tittar endast på försäkringspremien, men tänk även på att ha koll på självrisken. Många försäkringsbolag lockar nya kunder med låga premier, men med hög självrisk, vilket kan kosta dig mer i slutändan. På en jämförelsetjänst online kan denna process bli enklare, där du kan jämföra priser, villkor och kundomdömen så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dina täckningsbehov.   

Undvik att vara överförsäkrad 

Det finns flera olika grader av försäkringar du kan välja beroende på hur pass försäkrad du vill att din bil ska vara. Trafikförsäkringen är kärnan i en bilförsäkring som alla behöver och vill du lägga till fler skydd kan du sedan välja på halvförsäkring eller helförsäkring. I en halvförsäkring ingår de skydd som finns i trafikförsäkringen plus stöld, stenbrott, brand och motorproblem.  

Om du vill ha ett ännu bättre skydd kan du välja helförsäkring som även täcker ersättning för vagnskada. Många gör dock misstaget att välja en helförsäkring som är dyrare, när det lönar sig mer att endast ha en halvförsäkring. Om du köper en ny bil har dessa i flera fall redan en vagnskadegaranti på upp till tre år, vilket då gör att du redan är skyddad mot skador som dessa och med en helförsäkring betalar mer i onödan.    

Samla dina försäkringar 

Om du har flera försäkringsbehov, överväg att kombinera din bilförsäkring med andra försäkringar, till exempel hem- eller hyresförsäkring. Försäkringsbolag erbjuder ofta rabatter till kunder som köper flera försäkringar från dem. Ha därför även detta i åtanke när du jämför olika priser på försäkringar, då det kan löna sig att samla både försäkringar och banktjänster hos samma aktör.   

Faktorer som kan spela roll för priset 

Förutom olika villkor och ifall du samlar dina försäkringar eller inte, finns det andra faktorer som spelar roll för priset på en bilförsäkring. Vilken typ av bil du kör kan exempelvis påverka din försäkringspremie. Säkrare och mer ekonomiska fordon kommer ofta med lägre försäkringskostnader jämfört med högpresterande eller lyxbilar.  

Även bilmärke kan påverkas av vilka erbjudanden du kan få och vilka rabatter som ges. Vart föraren bor har även det betydelse för försäkringen. Bor du i en ort där det anses vara större risk för inbrott eller stöld kan premien bli dyrare. På samma sätt kan premien sänkas om du som förare kan lova att ingen under 24 år kommer köra bilen, då ungdomar enligt statistik råkar ut för fler olyckor på vägarna.   

Du kan dessutom få bättre rabatt om du är äldre eller haft ditt körkort i många år utan att råka ut för en olycka eller få en skada på bilen. Detta är en betydelsefull faktor för att hitta den billigaste bilförsäkringen. 

Att spara pengar på bilförsäkring behöver inte vara en skrämmande uppgift. Genom att följa några smarta knep kan du potentiellt minska dina premiumkostnader samtidigt som du bibehåller ett bra skydd.  

Jämför erbjudanden, kör säkert, dra nytta av rabatter och fatta välgrundade beslut baserat på dina unika körvanor och behov. Med ett smart tillvägagångssätt kan du njuta av fördelarna med en pålitlig bilförsäkring samtidigt som du har mer pengar i fickan.   

Bli först med att kommentera

Kommentera