Så sparar du pengar – på fler än ett sätt

Det finns många sätt att gå tillväga om man vill spara in pengar. Att spara pengar är något som alla människor bör göra, oavsett vilka stadier i livet som man befinner sig i. Man kan spara för att ha en säkerhet inför framtiden, spara till ett speciellt ändamål eller spara till sina barn. Att spara inför pensionen är även detta vanligt förekommande. I denna text kommer du att få läsa hur du går tillväga för att lyckas spara undan pengar, även om du har en kärv ekonomi.

Spara pengar med hjälp av fonder

Fonder är det enklaste och vanligaste sättet att få pengar att växa, utan att faktiskt behöva göra något. Vill man spara i fonder behöver man först skaffa sig kunskap om hur fonder fungerar, men detta löser du enkelt med hjälp av en fondguide. En rekommendation är att man använder sig av ett ISK konto. Ett ISK konto är helt gratis att att registrera och är perfekt för den som vill månadsspara. Här hittar du både vanliga fonder, indexfonder och rena aktier att handla med. Kom ihåg att det dock alltid är en risk med att spara i fonder.

Dra ner på utgifterna

I våra hem vill vi känna oss så bekväma som möjligt. Vi vill ha en tv med många kanaler, uppkoppling till internet och andra saker som gör livet lättare. Alla dessa bekvämligheter kommer dock med en kostnad, en kostnad som vanligtvis behöver betalas varje månad. Genom att se över dina utgifter i hemmet kan du spara in ordentligt med pengar. Du kanske inte behöver tillgång till 300 tv-kanaler eller så behöver du inte så snabb internetuppkoppling som du har idag. Glöm inte att även se över ditt el-avtal och jämför priserna på el med hjälp av en jämförelsesajt. Många bäckar små ger ett stort sparande i slutändan.

Samla lån och krediter

Idag är vi mycket duktiga på att samla på oss små lån och krediter. Det kan handla om att man har köpt en ny diskmaskin till hemmet, att man har behövt göra ett större ingrepp hos tandläkaren eller att man behövde uppdatera barnens vintergarderob. Alla dessa mindre skulder och krediter kan ge riktigt höga kostnader, speciellt om räntan är hög. Genom att samla dina lån och krediter kommer din månadskostnad att minska drastiskt och du får mer pengar över till annat, t.ex. ett bra sparande. Eftersom du redan är van vid att betala flera skulder och krediter samtidigt, så kan du lika gärna använda överskottet du nu får till att sätta in på ett sparkonto.

Sammanfattning

Ovanstående punkter är naturligtvis bara några få sätt att gå tillväga om man vill spara pengar. Utöver detta kan man skaffa sig ett extrajobb, hjälpa grannar med olika sysslor för att få in mer pengar, panta burkar istället för att slänga eller varför inte börja köpa mer saker begagnat. Utgifterna i hemmet är oftast fler och större än vad man kan tro. Genom att minska dessa och placera pengarna rätt kan du spara ihop en hel del.

Bli först med att kommentera

Kommentera