Så väljer du rätt SMS-lån

Så väljer du rätt SMS-lån

Inlägget görs i samarbete med Hittasmslan.com

Ibland så kan man behöva fylla på kontot innan den nya lönen kommer eller kanske man får en oplanerad räkning som man inte har pengar till just där och då. Vid dessa och många andra tillfällen kan ett SMS-lån vara en bra lösning. Ett snabblån som är planerat att användas för mindre inköp och som har en väldigt kort avbetalningsplan. Men trots detta hamnar allt fler och fler personer i en lånfälla som är svår att ta sig ut, tack vare SMS-lån. Hitta SMSLån och ett bra avtal som passar dig!

Vad är ett SMS-lån?

Ett SMS-lån är ett snabblån som många aktörer idag erbjuder. Det är perfekt när du behöver låna en mindre summa, vanligtvis mellan 3000 till 10 000 kronor och har oftast en väldigt kort avbetalningsplan på runt 30 dagar.

Dock är många SMS-lån väldigt dyra när det kommer till ränte- och påläggskostnader, vilket är en av anledningarna till att många måste ta nya snabblån för att helt enkelt kunna betala tillbaka det första SMS-lånet.

Felet som många gör att man inte läser igenom avtalet och villkoren som långivaren ställer och i många fall handlar det också om okunskap. Det är faktiskt många som inte har koll på vad ränta innebär och hur detta påverkar avbetalningen, utan skriver under och lånar pengar till höger och vänster. När berget av lån sedan växer sig större, kan det vara svårt att komma ur den onda cirkeln av snabblån och efter detta är det lätt att det eskalerar.

Men om man följer avbetalningsplanen och jämför olika bolags räntekostnader, är det dock ett mycket effektivt lån att använda mellan lönen om något oväntat skulle dyka upp. Så länge man säkerställer att man kan betala lånet enligt överenskommelse, har du ingenting att oroa dig över.

Vilka krav ställer långivaren vid SMS-lån?

En stor fördel och anledningen till att populariteten för SMS-lån är så stor är att de flesta långivare inte ställer särskilt höga krav, oftast krävs heller ingen kreditupplysning och det kan för många vara en stor nackdel. Då framförallt om man redan har flera lån i bagaget som man har svårt att betala av.

För att kunna betala av tidigare lån, är det många som använder sig av SMS-lån, vilket vi inte rekommenderar. SMS-lån utan säkerhet är ett bra val i vissa tillfällen och för små belopp. Planerar du att låna en större summa, så bör du istället välja ett annat typ av lån.

Vad ska man kika på när man tecknar ett avtal?

För att kunna hitta det bästa avtalet för dig är det viktigt att du jämför olika långivare. Detta kan komma att spara dig en rejäl summa i det långa loppet och du kan direkt rensa bort de långivare som har ofantligt höga räntor.

Hitta SMSLån och ett bra avtal som passar dig, genom att jämföra tre olika saker. Avbetalningsplan, räntekostnader och om det finns några dolda avgifter. En annan sak som är viktigt att kika på är vad som händer om du inte betalar av lånet enligt avtalet. Det är just här som stora kostnader kan läggas till. Välj rätt smslån och njut av dina extra pengar!

Bli först med att kommentera

Kommentera