Samla lån för att sänka din månadskostnad

Har du flera olika lån, krediter och avbetalningar så vet du om att det kostar en hel del i räntor varje månad. Alla dina månadsbetalningar som kan verka små var för sig blir snabbt en stor kostnad varje månad.

Kanske du i en ekonomisk kris fallit för frestelsen att ta ett sms-lån och nu sitter med en skyhög ränta för att du behövde snabba pengar just där och då? I dagens konsumtionssamhälle är det väldigt enkelt att bara ”klicka hem” saker på nätet. Vi handlar allt mer prylar och samlar snabbt på oss kostnader som överskrider vad vi kanske egentligen har råd med. Oavsett orsak till att du hamnat där, så kanske du nu önskar att du kunde lägga dina pengar på roligare saker än höga räntor?

Förutom ränta så brukar det även tillkomma en del administrativa avgifter, som faktura- och handläggningsavgifter för alla mindre avbetalningar. Detta är någonting som du kan få bort helt genom att samla dina kostnader i ett enda lån.

Att samla dina lån är ett snabbt och enkelt sätt att få ner månadskostnaden på både lån, krediter och avbetalningar. Givetvis gör detta inte att det är en mindre summa pengar du har att återbetala, men att ta ett lite större samlat lån till en bättre ränta gör oftast att du kan spara ganska många tusenlappar på onödigt höga räntor.

Förutom att sänka din månadskostnad så får du ofta en högre kreditvärdighet om du har ett samlat lån istället för flera olika krediter och avbetalningar, vilket är till din fördel om du t ex vill ansöka om större lån, till exempel bostads- eller billån.

När du samlat dina lån får du mer pengar över varje månad, samtidigt som du får en bättre överblick av dina månadsutgifter. Pengarna du sparar in på räntor och avgifter med ditt nya, samlade lån, kan du istället använda till att betala av ditt lån snabbare om du önskar det.

Hur gör du för att samla dina lån?

Det du behöver göra innan du ansöker om att samla dina lån är att räkna ihop vilken total summa du har idag i de lån, krediter och avbetalningar som du vill samla ihop till ett enda lån. Det är sedan denna summa du ansöker om.

I dagsläget finns det flera olika tjänster på nätet där du enkelt kan ansöka och jämföra räntor från olika kreditgivare och banker. Här kan du enkelt hitta det erbjudande som passar dig bäst. Du kan också själv ta kontakt med olika banker för att få hjälp med att samla dina lån.

Ett tips är att ha tålamod och invänta svar från alla banker innan du bestämmer dig för vilket lån du ska teckna. Vissa banker ger dig ett erbjudande inom bara någon minut, medan vissa tar ett par dagar på sig. Att ha lite is i magen för att invänta det bästa erbjudandet kan löna sig, då det ofta skiljer många hundralappar i månaden mellan det bästa och det sämsta erbjudandet.

Bli först med att kommentera

Kommentera