Snabblånens dåliga rykte är ofta oförtjänt

Snabblånens dåliga rykte är ofta oförtjänt

Snabblån, eller SMS-lån som de också kallas, är en låneform som vi anser har fått ett oförtjänt dåligt rykte. Visst, snabblån är högkostandskrediter och betalar man inte tillbaka i tid kan det leda till växande skulder och betalningsanmärkningar. Och ja, det finns en hel del oseriösa aktörer på marknaden som har orimliga villkor och affärsplaner.

Annons:
påmind ad bannerSnabblånens dåliga rykte är ofta oförtjänt t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Men det finns även också pålitliga långivare som erbjuder snabblån med schyssta villkor. Och ibland är livet bara så att man snabbt måste få tag på en mindre summa pengar för att täcka oplanerade utgifter. Och då är ett snabblån en väldigt praktisk lösning.

Det finns flera seriösa aktörer på marknaden

Som sagt finns det många seriösa långivare i Sverige som erbjuder mindre lån för den som behöver låna pengar snabbt. Några exempel är Lumify, Brixo och Northmill, som dels har rimliga villkor men som framför allt har hjälpt tiotusentals svenskar med lån utan att låntagaren behövt ta större risker än nödvändigt.

OBS! Innan du tar ett lån så rekommenderar vi att du gör ordentlig efterforskning och verkligen granskar dina olika alternativ. Tar du förhastade beslut finns det viss risk att du sätter dig själv i klistret och tvingas betala tillbaka mycket mer än det belopp du har lånat.

Var medveten om riskerna

Snabblån är associerade med viss risk och det måste du vara införstådd med innan du skickar in din ansökan till en långivare. Eftersom det är högskostnadskrediter som ofta har ganska hög ränta, kan beloppet du är återbetalningsskyldig snabbt växa till betydligt större belopp än vad du faktiskt har lånat.

Tar du ett lån som du inte har råd att betala tillbaka inom den tidsram som villkoren stipulerar kan det snabbt leda till stora ekonomiska bekymmer för dig, och i värsta fall en betalningsanmärkning som kommer försvåra dina möjligheter att låna pengar igen i framtiden. Därför ska du endast ta ett snabblån om du verkligen behöver det och vet att du kan betala tillbaka det. Med andra ord ska du aldrig låna pengar till onödiga utgifter i vardagen (läs shopping och lyxkonsumtion), och heller aldrig ansöka om ett större lånebelopp än det du behöver.

Men följer du dessa riktlinjer så ser vi inga problem alls med att ta ett snabblån, vilket är anledningen till att vi tycker att snabblån har fått ett oförtjänt dåligt rykte i samhället.

Bli först med att kommentera

Kommentera