Spara pengar genom rätt val av försäkringsbolag

Att spara pengar på sina försäkringar låter kanske konstigt, men det är det inte. Du kan spara flera tusen kronor genom att välja ett försäkringsbolag som dels passar din livssituation samt som inte kostar skjortan. I dagsläget kan det skilja runt 15.000 kronor i årskostnad beroende på vilket försäkringsbolag och avtal du väljer. Nedan kan du läsa mer om försäkringsbolagens funktion och hur du kan påverka dina försäkringsavtal och på så sätt spara stora pengar.

Annons:
påmind ad bannerSpara pengar genom rätt val av försäkringsbolag t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Försäkringsbolagens funktion

De flesta känner till att försäkringsbolagen fyller en viktig funktion. De flesta har någon form av försäkring, antingen på sin bostad, sig själva, sina prylar eller liknande. Och det är både bra och viktigt att försäkra sig mot onödiga olyckor. Ett klassiskt exempel på när det är bra att vara försäkrad är om något händer i ditt hem under tiden som du inte är hemma. Du kanske får en läcka i badrummet eller något går sönder. Då är det fantastiskt att försäkringsbolaget kan kliva in och hjälpa till. Men har du någonsin funderat på varför du valde det försäkringsbolaget som du har idag? Eller hur du kan påverka ditt avtal?

Idag finns det hur många olika försäkringsbolag som helst. Allt från väldigt specifika bolag som fokuserar på en viss typ av försäkringar, exempelvis reseförsäkringar till stora etablerade företag som ansvarar för en rad olika försäkringsformer. Oavsett vad du vill försäkra och vilket bolag du är mest intresserad av så bör du jämföra ditt försäkringsbolag med åtminstone ett annat bolag innan du skriver på ditt kontrakt. På så vis blir det lättare för dig att avgöra vad du skriver på för avtal och om du verkligen behöver vissa tilläggsförsäkringar eller inte.
Det första du kan göra för att spara pengar på dina försäkringar är således att jämföra olika bolag med varandra. Antingen genom att själv läsa på och bilda dig en uppfattning eller via en jämförelsesida som gör olika beräkningar baserat på de uppgifterna du lämnar.

Hur du kan påverka dina försäkringsavtal

När du har valt vilket försäkringsbolag du vill bli kund hos kommer nästa stora steg för att spara pengar. Välj dina avtal med omsorg och tänk igenom dem noga. I det här steget är det också en fördel att jämföra avtalet som du har fått med andra liknande avtal hos andra försäkringsbolag. På så vis riskerar du inte att bli överförsäkrad eller att bli underförsäkrad, samtidigt som du kan avgöra hur mycket pengar du vill investera i din försäkring.

En annan viktig sak att hålla koll på är vilken typ av försäkring du har via ditt arbete eller skola. Genom att hålla koll på det kan du också se till att inte försäkra dig mer än du behöver. Om du blir sjuk eller är föräldraledig så är du försäkrad via staten och Försäkringskassan.

Desto mer du jämför, läser på och funderar ut vad just du behöver för försäkring desto mer pengar kan du spara. De flesta försäkringsbolag har också bra kundtjänster som du kan vända dig till om du har frågor om dina avtal.

Bli först med att kommentera

Kommentera