Spara pengar hemma

När man använder dig av orden ”spara pengar hemma” är det säkerligen många som tänker på den gamla goda tiden av att stoppa sedlar under madrassen. Visst är även detta på sätt och vis ett sätt att spara pengar i hemmet, men madrassen är varken ett säkert ställe eller en plats för pengar att kunna växa på. Det vi istället ska prata om är hur du, i ditt eget hem, kan se till att spara pengar, utan att din madrass ska behöva bli lidande.

Annons:
påmind ad bannerSpara pengar hemma t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Det som är viktigt att komma ihåg när man vill spara pengar är att pengar i ett hem, aldrig har möjlighet att växa. Om du tar ut kontanter från ditt bankkonto och lägger i en förvaringslåda, kommer det i slutändan endast att vara just det du lägger in som du kommer ha sparat. Vill man spara pengar är det bättre att välja ett månadssparande med en hög procentsats och så låg risk som möjligt.

Så sparar du pengar i hemmet

1. Att spara pengar betyder inte bara att lägga undan en slant från inkomsten varje månad, utan även att tjäna pengar som man sedan kan stoppa undan. Idag är konsumtionen av produkter, elektronik och kläder enorm, vilket således betyder att våra hem är fyllda till bredden av föremål som inte kommer till användning. Sortera ur garderober, källare och vind och se vilka saker som bara står och dammar. Sälj av och spara undan pengarna!

2. Har ni flera bilar i hushållet bör ni fundera över om det verkligen är nödvändigt att ha två fordon. En bil kostar inte bara i inköp, utan bilen medför otroligt många driftkostnader. Bilen ska bland annat vara försäkrad, tankas med jämna mellanrum och besiktigas. Det är kostnader som man lätt skulle kunna spara undan riktigt bra på, om man istället valde att dela på ett fordon.

3. Se över vilka utgifter som ditt hem har varje månad. Titta på räkningar som är återkommande och se om det finns något som ni kan skära ner på. Det kan t.ex. handla om elkostnader eller kostnader för internet och tv-kanaler, mobilabonnemang eller kostnader för mat. Det kan kännas lockande att ha en så snabb uppkoppling och så många tv-kanaler som möjligt, men genom att minska på detta kan man spara in en del hundralappar varje månad.

4. Som sista punkt rörande hur du sparar pengar i hemmet vill vi prata om begagnade saker. Det är inte alltid nödvändigt att köpa något helt nytt från en butik, speciellt inte när man kan få samma vara till ett betydligt bättre pris genom att köpa begagnat. Att köpa begagnat behöver inte betyda att man kommer att sitta i en trasig soffa full med hål eller att barnens kläder kommer vara fulla med gamla fläckar och noppor. Sanningen är att det finns mängder med prylar som är i nyskick, men inte har samma höga pris. Våga satsa på att köpa begagnade saker till ditt hem och du kommer att se hur mycket pengar som sparas in.

Bli först med att kommentera

Kommentera