Svea företagskredit

Svea Ekonomi har velat göra det smidigare för företagare som vill låna pengar, genom att erbjuda enklare villkor genom att exempelvis inte amortera. Företagskrediten är tänkt att ha samma fördelar som ett företagslån men bidra med aspekter som att den är snabbare. Den som tar företagskrediten får ett bra komplement till sin factoringkredit och krediten är också till för den som motsäger sig fakturabelåning eller som helt enkelt inte kan göra detta, samt för den vars bank inte vill godkänna ett lån.

Annons:
påmind ad bannerSvea företagskredit t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Kort och gott är Svea företagskredit en form av checkkredit eller kontokredit som kan användas precis när den behövs utan amorteringskrav. Den som har en omväxlande rörelsekredit eller vill ta tillvara på plötsliga affärsmöjligheter, kan med fördel ansöka om Svea företagskredit när man behöver en extra buffert.

Så går det till att ansöka

Idag sker det mesta över internet och även när man ansöker om Svea företagskredit, så kan man gå in på deras hemsida och avsätta några minuter för att fylla i det digitala formuläret genom ett Mobilt bank-id som man signerar med när man fått ett positivt svar. Det fördelaktiga här är att man slipper budgetar, affärsplaner och borgenärer för att få tillgång till den (dock är borgenär valfritt och kan utnyttjas om man vill). Man får även ett snabbt svar som endast brukar ta några minuter att se.
Svea gör givetvis en kreditupplysning om dig och ditt företag för att se att du är värdig en kredit och för att sätta en kreditgräns som i nuläge ligger på max 1 miljon kronor. Med kreditvärdigheten sätts månadsräntan upp. Månadsräntan ligger för tillfället på 0,47% – 1,95% för den använda krediten och för detta tillkommer även avgifter som månadsavgift på 195 kr och en uppläggningsavgift på 995 kr. Räntan beror på hur stor kreditvärdighet man har eller om man samtidigt använder sig av en borgenär.
Viktigt att veta är att avgifterna finns där oavsett om man nyttjar krediten eller inte och det är priset man måste betala för att få företagskrediten. Det är således inte helt gratis att ha en den, även om fördelarna kan verka många. Kostnaden för denna metod kan därför bli ganska hög för varje år den används och många föredrar att jämföra olika aktörer innan man bestämmer sig.

Fördelen med en företagskredit hos Svea

Svea företagskredit kan användas vid behov och som företagare betalar man endast tillbaka de belopp man har använt sig av. Ingen amortering krävs. Då en stor andel av svenska småföretagare uppger att det blir svårare att få ett banklån, så har företagskrediter blivit ett alltmer växande fenomen som tar allt större plats när de andra negativa svaren från banker och långivare blir för många. Med Svea företagskredit får man en buffert när det passar. Sedan en tid tillbaka har Svea Ekonomi lättat på sina villkor och har därmed utökat möjligheterna även för mindre kunder som nyligen startat upp sin verksamhet. De motkrav man tidigare hade på sina kunder har reducerats och gör så att fler har fått chansen att utnyttja deras vilande kredit som tas i anspråk när som helst.

Källa: https://financer.com/sv/foretag/svea-ekonomi/

Bli först med att kommentera

Kommentera