Sveland djurförsäkringar

Om man vill ha en mycket omfattande kattförsäkring bör man välja Sveland. Här är försäkringen uppdelad i flera kategorier och det finns bland annat en kategori för uppfödare, en som bara täcker olycksfall, en normal försäkring och en försäkring som ger maximalt skydd. Oavsett försäkring gäller en karenstid på 20 dagar. Om kattungen är max fem månader gammal, om det finns ett veterinärintyg som är max sju dagar gammalt och om försäkringen tecknas senast tio dagar efter att katten köps kommer försäkringen dock att vara utan karenstid.

Annons:
påmind ad bannerSveland djurförsäkringar t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Svelands mest populära försäkring – Favorit

Hos Sveland kallas den populäraste försäkringen för Favorit. Den kan tecknas från och med att katten är sex veckor gammal. Om försäkringen tecknas innan katten är fem månader gammal kommer den att täcka upp till 50 % av behandling för tandsjukdomen FORL. Den täcker också 50 % av undersökningar som MR, CT med mera. Det maximala beloppet försäkringen täcker är 20 000-60 000 kronor. Man kan också teckna till en medicinförsäkring om man vill.

Sveland katt Maximal

Om man vill ha ett mycket omfattande skydd, har en utställningskatt eller har en kattras med hög skaderisk är det här rätt försäkring att välja. Den här försäkringen täcker kostnader upp till 100 000 kronor. Här ingår också medicinförsäkring och det finns inte några maxgränser för kostnader för MR, CT eller andra undersökningar.

Sveland Olycksfall

Om man vill ha en billig försäkring kan det vara Svelands Olycksförsäkring man letar efter. Här täcks inte sjukdomar utan det är bara kroppsskador som uppstår på en identifierbar plats oförutsett och ofrivilligt som täcks. Beloppet som täcks är 20 000 kronor och även här kan man lägga till tilläggsförsäkringar som täcker medicin och rehabilitering.

Självrisker

Hos Sveland kan man välja mellan flera olika självrisker i de olika försäkringarna. Inom Sveland Favorit kan man välja mellan en fast självrisk på 1600 kronor eller 2200 kronor. Den rörliga självrisken ligger på 15 % eller 25 %. Samma självrisker finns att välja mellan i Sveland Maximal. I Sveland Olycksfall är den fasta självrisken alltid 1600 kronor och den rörliga 25 %.

Användbarhetstillägg

Om man har en avelskatt eller utställningskatt finns det också ett så kallat användbarhetstillägg att teckna hos Sveland. Det här gör att en kattägare kan få ut en viss ersättning om katten inte längre kan använda i avel eller ställas ut mer, men om den trots allt inte behöver avlivas.

Boost

Det finns också en viss boost man kan använda sig av. Om man har en olycksdrabbad katt eller om den plötsligt blivit sjuk kan det hända att kattens försäkring närmar sig veterinärvårdsersättningens tak. Om det sker kan försäkringens tak ökas på med 20 000 kronor mot en extra kostnad. Om katten får nya sjukdomar eller skadas igen kan det vara bra att ha de där extra pengarna i beredskap så att man slipper stå för hela kostnaden.

Att teckna försäkring

Om man vill teckna en kattförsäkring hos Sveland kan man antingen göra det direkt via internet eller via telefon. I vissa fall kan ett veterinärintyg behövas. Så är till exempel fallet om katten är äldre eller om den varit sjuk eller skadad tidigare.

Bli först med att kommentera

Kommentera