Ta hjälp av ett bra bokföringsprogram och få tid till annat

Ta hjälp av ett bra bokföringsprogram

Vill du ha mer tid till annat arbete i ditt företag än att sitta med bokföring, så kan en bra lösning vara ett bokföringsprogram som matchar dina behov. Det finns en del skräddarsydda att välja mellan.

Bokföring anses sällan som en intressant del i arbetet. I början, när du måste skriva in alla dina fakturor och kvitton, kan det vara minst sagt tråkigt. En enkel utväg är ett bokföringsprogram som gör det mesta av detta arbete åt dig. När det kommer i ett paket med andra funktioner som att förbereda årsbokslutet eller skriva rapporter från dina uppgifter blir det ännu mer användbart.

Även om ditt företag är en mindre firma med enbart dig själv eller få anställda, så är bokföring ett måste och ibland kan det kännas stressande att behöva sitta med det jobbet när man har mycket annat att göra. Du kan inkludera dina egna scheman och prognoser eller välja från mallar som passar dina behov.

Du kan välja paket som passar just dig och ditt företag. Genom att samla allt på ett paket har du chans att få en större inblick. Det är även möjligt att börja med gratisversioner, till exempel med Dooer eller Bokio, för att känna på användning av ett bokföringsprogram. Du får känslan av hur avlastande det kan vara och lär märka snabbt om du önskar fler funktioner för att underlätta arbetet.

Sök upp ett alternativ som passar dig

Om du använder dig av ett bokföringsprogram istället för att anlita någon annan att omhänderta sysslorna, så kan du samtidigt få en god uppsikt över företagets ekonomi. Till exempel på hur du kan spara tid eller pengar på ändra olika moment i ditt företag.

Ett bokföringsprogram ska vara en hjälp för dig och bespara dig tid, så jämför bokföringsprogram kritiskt. Försäkra dig om att du får tag i ett program som har de funktioner du har nytta av och att det blir ett prisvärt val för dig. Samtidigt måste du vara ärlig mot dig själv, så du inte väljer ett program som blir för komplicerat att förstå. Det kan lätt leda till irritation och stress, och att du till slut struntar i att använda dig av det.

Många leverantörer av redovisningsprogram erbjuder också gratis provversioner eller demokonton. Det är alltid möjligt att ta kontakt med kundtjänsten när du är osäker. Bokio erbjuder till exempel obegränsad hjälp online och per telefon till alla kunder, och det kan finnas kampanjer där du får en period gratis, som kan finnas hos Wint. Det ger dig en bra hint om hur just deras program fungerar och om du saknar några funktioner för att få en komplett lösning.

Bli först med att kommentera

Kommentera