Tillskott i kassan för idrottslag

Snart är vårsäsongen här och det är dags för Sveriges alla idrottslag och föreningar att ta upp träningen på allvar igen. Det är mycket som ska finnas på plats och ett idrottslag måste arbeta hårt för att få in de ekonomiska medel som krävs. Här tipsar vi om olika metoder som ett lag eller en förening kan använda för att få in pengar till vår- och sommarsäsongen.

När man ska få in pengar gäller det att ha rätt strategi, men som tur är finns det många olika organisationer och företag som har hjälpmedel på plats.

Starta en nätbutik
Ett idrottslag kan sätta upp en egen butik på nätet för att sälja olika produkter. Vinsten går direkt in till lagkassan och det går att sälja många varierande produkter. Ett tips är att tjäna pengar med Newbody som används av tusentals olika lag och klubbar varje år. Newbody har många olika produkter och har hjälpt idrottslag att få in pengar sedan 1987. Strumpor och kläder är exempel på produkter som brukar sälja bra, men det finns mycket att välja mellan om ni hellre säljer något annat. Det går att sätta upp en butik för hela laget, men lagmedlemmarna kan även driva sin egna personliga butik.

Anordna evenemang
Idrottslaget kan arrangera olika evenmang där det tas ett inträde, en deltagaravgift eller där deltagarna får donera den summa de önskar. Ett exempel är att anordna en dag för nybörjare där de får prova på sporten, en fikadag där laget har bakat eller någon slags aktivitet som exempelvis tävlingar av olika slag, frågesport, tipspromenad, stafett, etc. 

Ta på er städuppdrag
Fråga kommunen om ni kan ta på er städuppdrag ute i naturen för ersättning. Idrottslaget kan till exempel anordna städdagar på stranden eller i andra naturområden. Vill inte kommunen sponsra kan ni arrangera det själva och få privatpersoner att sponsra istället. Det finns även en ekonomisk förening som heter Städa Sverige och som är en del av den svenska idrottsrörelsen. Föreningen hittar finansiärer och sponsorer till städprojekt, hittar städuppdrag och skickar ut städutrustning. När städningen är klar får idrottslaget ersättning.
Sälj lotter
Att sälja lotter för att få in pengar till laget är ett klassiskt knep som idrottslag har använt i många år. Det vanligaste är att sälja Bingolotter eller Sverigelotter. Ni kontaktar helt enkelt den organisation som ni vill sälja för, som till exempel Folkspel. Sedan sätter ni upp ett mål: hur många i laget ska sälja och hur många lotter vill ni sälja. Efter det beställer ni lotter och ger er ut och säljer. Det går att sälja till familj, vänner och till och med ute på stan.

Bli först med att kommentera

Kommentera