Tjäna pengar på att blogga

För den yngre generationen har bloggar varit en självklarhet, men sanningen är att bloggar som de ser ut idag slog igenom som mest under år 2007. Naturligtvis har det fortfarande funnits andra typer av virtuella dagböcker sedan tidigare och det sägs att bloggandet varit igång ända sedan 90-talet.

Annons:
påmind ad bannerTjäna pengar på att blogga t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Idag kan man hitta bloggar om alla möjliga sorters ämnen online. Bloggar som handlar om inredning och mode är som mest populära, men det finns även bloggar om hår, politik, djur eller resor. Urvalet är stort och det skapas nya bloggar runt om i världen varje dag. Under 2007 skapades det nämligen cirka 120 000 000 nya bloggar, om dagen, världen över.

Bloggandet blev snabbt så stort att människor började tjäna pengar på sitt skrivande. Det var inte specifikt politiska bloggar eller bloggar från artister som tjänade mest pengar, utan bloggar som skrevs av ungdomar. Främst var det tjejers bloggar som hamnade i fokus och ju fler läsare och besökare en blogg fick, desto mer växte bloggaren. Idag har vissa bloggare blivit så stora att de tjänar enorma summor pengar på sin blogg, men precis som med alla andra jobb så gäller det att vara engagerad och lägga ner ett stort fokus på sin sida. Att uppdatera sin blogg en gång i veckan leder sällan till några större intäkter.

För att tjäna pengar på sin blogg gäller det alltså att lägga ner mycket tid på bloggen. Det är inte nödvändigt att nischa bloggen, men kan vara ett sätt att enklare nå ut till den målgrupp som man vill rikta sig mot. Är din vardag tillräckligt intressant kan det räcka med att skriva på samma sätt som du skriver en dagbok. I början kommer pengarna oftast i form av att företag vill lägga ut sina annonser på din sida, men för att detta ska ske behöver du ha ett relativt stort antal av prenumeranter och följare av bloggen.

Två av Sveriges mest kända bloggerskor, Isabella Löwengrip (Blondinbella) och Alexandra Nilsson (Kissie) startade sina bloggkarriärer på precis samma sätt. Dessa unga kvinnor skapade sig en blogg och började att dokumentera sin vardag, fester och kärleksproblem med hjälp av text och bilder. Idag har de då 16-åriga tjejerna vuxit upp till starka entreprenörer och leder några av landets kändaste bloggar. Isabella har dessutom lyckats skapa sig ett eget varumärke för skönhetsprodukter och skor, samtidigt som hon jobbar med att stärka unga kvinnors självkänsla. Både Isabella och Alexandra är idag mycket offentliga personer i Sverige, men man kan tveklöst säga att det tog relativt lång tid att nå dit de är idag.

Med det sagt gäller det att ha is i magen om man vill tjäna pengar på sin blogg. Börja med att se till så att du har en bra grund och flera intressanta inlägg och se därefter till att marknadsföra bloggen så mycket som möjligt. För den som vill kan man använda sig av en bloggportal, men har man kunskap om hemsidor är det tveklöst bättre att skapa sig en egen sajt med ett eget domännamn på en gång. Detta gör det inte bara enklare för läsare att hitta till din blogg, utan ger även ett mer professionellt intryck.

Bli först med att kommentera

Kommentera