Vad är en digital nomad?

Vad är en digital nomad?

Vad är en digital nomad? – Med en värld som blir allt mer och mer digitaliserad har möjligheten att arbeta på ett friare sätt också ökat. Många jobbar idag hemifrån och med hjälp en dator, mobil eller surfplatta får man då också möjligheten att jobba vart ifrån i världen man vill.

Annons:
påmind ad bannerVad är en digital nomad? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

En resa utomlands behöver inte längre ställas in på grund av att du inte har möjlighet att ta ledigt från jobbet, samt att du kan upptäcka nya caféer eller restauranger att arbeta ifrån. Möjligheterna är många och fördelarna med att kunna jobba från jordens alla hörn gör digital nomad, till ett mycket eftertraktat jobb idag. Så har du vad som krävs för att ta dig an denna yrkesroll?

Vad innefattar begreppet digital nomad?

Begreppet digital nomad kan kännas aningen förvirrande och det är heller inte så konstigt. Detta är ett relativt nytt begrepp och innefattar både din yrkesmässiga roll och din livsstil.

Intresset för att arbeta hemifrån är stort och dessutom kan du ha möjlighet att påverka din lön och ditt fokus betydligt mer än om du har en platsbaserad anställning där bara kostnaderna för att du ska kunna ta dig till arbetet kan vara ganska saftig. Framförallt om du bor i en större stad och måste förlita dig på kommunal trafik.

Vilken yrkesroll kan man ha som digital nomad?

Men den kanske allra största frågan om vad en digital nomad faktisk innebär, handlar i många fall även om vad man kan jobba med. Valet här är betydligt större än du kanske tror och det spelar egentligen ingen roll vilken expertis du har. Det finns flera olika typer av jobb som faller inom ditt specifika område.

Det är dock några saker som kanske allra mest kommer på tal när man pratar om digitala nomader. Detta är till exempel anställning som frilansande skribent, designer, översättare och även virtuell assistent eller inom kundtjänst.

Vad ska man tänka på som digital nomad?

Det är särskilt vanligt att man anlitas genom ett frilansbaserat kontrakt, eftersom detta kommer att gynna företagen mer. Säkerställ då att du läser igenom kontrakt noga och alltid ser till att ett avtal görs mellan dig och arbetsgivaren. Detta för att du helt enkelt ska kunna planera din ekonomi och säkerställa att du får in tillräckligt med jobb.

Dessutom kommer ett avtal också göra det möjligt för dig att förhandla om lönen, så att du får betalt för det arbete du gör. Om du är osäker på hur mycket du bör fråga efter, så kan du alltid göra sökningar online och på så vis få en god överblick på hur du kan förhandla. Däremot är det viktigt att du också tar din erfarenhet i åtanke, då detta kommer påverka hur mycket du kan begära.

Om du har varit anställd av ett företag under en längre tid, men känner att du är sugen på en livsstil och de fördelar som digital nomad ger så, förstår vi att det kan kännas lite otäckt. Försök att ha en liten buffert sparad som du kan använda innan ditt företag börjat blomma och du har återkommande kunder.

Detta kommer göra att du känner dig ännu säkrare i ditt beslut och slipper denna onödiga stress i början av din karriär som digital nomad.

Vart ska man börja?

För att du ska kunna göra så bra beslut som möjligt så är efterforskning inom den yrkesroll som digital nomad som du vill ge dig in på mycket viktigt. Vad kan du förvänta dig, vilka arbetsuppgifter kommer du oftast tilldelas och hur mycket lön kommer du att få ut?

Genom att ha allt detta i åtanke är chansen mycket stor att du kommer kunna skapa den fria livsstilen som du så länge har drömt av. Så vart vill du resa och vilka platser vill du ta med din jobbdator till?

Bli först med att kommentera

Kommentera