Vad är ett smålån?

Smålån är helt enkelt ett lån som är mindre i storleken än ett vanligt lån, smålån kallas även för microlån, snabblån, minilån och sms-lån. Därför kan det ibland upplevas som förvirrande. I grund och botten handlar detta dock om samma typ av lån och det är alltså ett lån som handlar om en lägre summa. Oftast får man endast låna upp till 20.000 kronor första gången som man lånar men det finns en del långivare som lånar ut belopp som är upp till 100.000 kronor. Där någonstans brukar dock gränsen gå och mycket mer än så kan du inte låna utan att begära ett annat typ av lån.

Annons:
påmind ad bannerVad är ett smålån? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Oftast tar man ingen kreditupplysning för denna typ av lån, det varierar dock. Om du lånar upp till 10.000 kronor kan du nästan känna dig säker på att långivaren inte kommer att begära en UC, men om du lånar 100.000 kronor kan det hända att de gör det. Det handlar om både din och deras säkerhet. Det krävs även att du är minst 18 år gammal för att du ska få låna, en del långivare vill att du ska vara äldre. En vanlig åldersgräns är 21 men det finns även de som har 25 som åldersgräns för huruvida du får låna hos dem eller inte. Om du finner ett smålån som har en åldersgräns som är lägre än 18 år gammal är detta ett företag som du ska undvika, det är inte seriöst då man behöver vara minst 18 år gammal för att man lagligt ska få ingå ett avtal i Sverige, därav bör du skippa detta företag.

Oftast behöver du inte motivera vad du vill låna pengarna till, du kan använda dem till precis vad du vill så länge som du uppfyller de kraven som finns för att du ska få ta ett smålån, se även till att du kan betala tillbaka i tid då det kommer att uppkomma ränta även på räntefria lån efter att dagarna som är räntefria har passerat. En fantastisk fördel med snabblån är nämligen att många av de långivare som finns på marknaden erbjuder dig 30 dagar utan ränta, det innebär att det inte kommer att kosta dig någonting alls när du vill låna pengar om du betalar tillbaka inom denna tiden. Därav är ett smålån en bra lösning när du behöver pengar snabbt som du vet att du kommer att kunna betala tillbaka inom en kort tid men inte kan låna av familj eller vänner av diverse anledningar.

Smålån kan rädda dig i många olika situationer som när bilen slutar fungera, som när du får veterinärräkningar eller när du helt enkelt har fått ett erbjudande på att köpa någonting som är tidsbegränsat och för bra för att tacka nej till. Då kan du betala för det du är i behov av idag och sedan betala tillbaka det då du får lön, det är en av alla goda anledningar till att du ska känna till snabblån. Se till att aldrig teckna ett lån du inte kan betala tillbaka. Fler aktörer tillåter lån även när du har betalningsanmärkningar. Till exempel kan du få lån hos Monetti utan UC.

Bli först med att kommentera

Kommentera