Vad är samlingslån?

Vad är samligslån

Inlägget görs i samarbete med Sambla

Annons:
påmind ad bannerVad är samlingslån? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Om du sitter på flera olika lån och krediter med onödigt höga räntor kan det vara smart att samla dem alla under ett samlingslån. Du kan kombinera dina smålån och få dem samlade i ett större lån med bättre ränta och sänkt månadskostnad.

Fortsätt läsa för att få reda på mer om samlingslån och om det är ett alternativ du bör undersöka.

Vad är samlingslån?

Många banker och kreditinstitut erbjuder samlingslån, som ibland kan kallas omstartslån, saneringslån eller skuldfinansieringslån. Det är en typ av lån som hjälper dig betala av dina andra lån och krediter på ett mer effektivt sätt.

Räntan är ofta rörlig och beror på din kreditvärdighet och dina existerande lån, vilket långivaren brukar vara tydlig med innan ett samlingslån tecknas. Därför kan din personliga ränta variera från det som marknadsförs, eftersom räntan som marknadsförs ofta är minimi-räntan. Sådant som kan påverka din ränta är om du har betalningsanmärkningar.

När är det förmånligt med samlingslån?

För att se om det blir förmånligt för dig bör du jämföra den totala summan du betalar idag för dina lån och krediter med vad du skulle betala om du samlade dem alla i ett samlingslån.

Var dock försiktig med att lockas av låga månadsavgifter. Det är möjligt att du har väldigt lång avbetalningstid vilket i slutändan skulle resultera i höga kostnader ändå, eftersom avbetalningen blir så utdragen.

Skulle samlingslån passa mig?

Om du har många gamla lån och utspridda krediter är det en bra idé att fundera på samlingslån för att få en bättre ränta. Det går även att söka om ett samlingslån även om du tidigare bara har ett lån, för att få bättre ränta. Utöver att ansöka om att samla ihop lånen kan du också ansöka om ett nytt lån.

Det finns många företag som erbjuder samlingslån som är förmånliga för de som vill bli fria från massa avbetalningar och höga räntor. Använd även deras lånekalkyl för att se vad du möjligtvis kan erbjudas.

Ett samlingslån kan hjälpa dig att höja din kreditvärdighet samt hjälpa dig att få en bättre ekonomi igen. Om du känner dig osäker på om det är en bra idé för dig så är det möjligt att kontakta en långivare med dina frågor.

Förmåner för dig som redan har hög kreditvärdighet

Även om du redan nu är nöjd med dina lånevillkor och har bra kreditvärdighet så kan samlingslån vara bra att undersöka. Många förvånas över hur mycket bättre deras lånevillkor kan bli.

Om du idag har högre inkomst och stabil ekonomi kan du ansöka om samlingslån för att sänka räntan ytterligare och spara mer varje månad.

Hur ansöker man om samlingslån?

Långivare brukar ha ett kontaktformulär som man kan fylla i för att få ett personligt erbjudande. Där kan du fylla i lånekalkylen med beloppet du önskar låna för att få en överblick över vad du eventuellt kan erbjudas. Du kan öka dina chanser till att få ett förmånligt lån om du ansöker tillsammans med en medsökande.

När du har skickat iväg en intresseanmälan så kontaktar långivaren dig, och därefter kan alla detaljer fastställas.

Slutligen

Det är smart att samla flera lån under ett lån för bättre ränta och enklare avbetalningar. Stora banker har höga krav, men mindre banker och långivare kan vara mer generösa. Få bättre ränta tillsammans med en medsökande och genom att inte ta ytterligare lån. Vi hoppas denna artikel har gett dig en bättre överblick av förmånerna med samlingslån. Kanske är det något för dig?

Bli först med att kommentera

Kommentera