Vad krävs för att få ett snabblån?

De allra flesta kommer någon gång i livet hamna i en situation där de är i behov av att låna pengar, det kan handla om olika typer av lån men ibland är man helt enkelt i behov av pengar väldigt akut. Det kan handla om oväntade utgifter som man inte har tillräckligt med pengar på kontot för, eller så behöver bilen plötsligt repareras, eller så kanske ens älskade hund har blivit sjuk. Om man inte har byggt upp ett sparkonto kan det vara svårt att betala dessa utgifter och istället måste man se till att lösa dessa på något annat sätt. Man kanske inte kan låna pengar av familj och vänner, eller så vill man helt enkelt inte göra det.

Annons:
påmind ad bannerVad krävs för att få ett snabblån? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Då finns det snabblån som man kan ta, snabblån handlar om så pass låga belopp att du inte kommer behöva göra en UC eller lämna en säkerhet, men fortfarande så pass höga belopp att du kommer att kunna betala din hunds veterinärsräkning eller reparera din bil som har gått sönder. De är alltså tillräckligt stora för att rädda ditt skinn när du inte har pengar så det räcker. Det finns dock en del krav för att man ska få ta ett snabblån, detta skiljer sig en del mellan olika långivare. En del av kraven är dock generella.

Du måste vara minst 18 år gammal för att du ska få ta ett snabblån, vissa långivare kräver att du är minst 21 år gammal och ett fåtal kräver att du är 25 för att du ska få ta denna typ av lån. Innan dess att man är 18 år gammal har man ingen rätt att teckna avtal i Sverige. Därför är detta ett mycket logiskt krav, du har helt enkelt ingen rättighet att ta ett lån innan dess att du är myndig. Det krävs även att du är svensk medborgare för att du ska få ta ett snabblån, du behöver utöver det ha en adress i Sverige, det vill säga vara folkbokförd i Sverige och du behöver ha ett svenskt mobilnummer.

De allra flesta snabblåns företag kräver dessutom att du har någon typ av fast inkomst, oftast behöver du tjäna minst 10.000 kronor i månaden för att du ska få lov att ta ett snabblån, en del företag kräver en fast årsinkomst istället. Även detta krav är mycket logiskt, om du inte har en fast inkomst kommer du helt enkelt inte att kunna betala tillbaka och detta blir givetvis en förlust affär för de som lånar ut pengar till dig. Därefter krävs det i de allra flesta fall att du inte har några betalningsanmärkningar, detta är dock en regel med undantag. Många långivare tillåter dig att låna pengar av dem idag om du har ett fåtal betalningsanmärkningar, oftast döms detta från fall till fall.

Snabblån är just snabba lån, du kan ofta ha pengarna på kontot samma dag som du begär om att få låna dem. I detta fall är det dock viktigt att läsa på om öppettiderna om du är i behov av pengar riktigt fort.

Bli först med att kommentera

Kommentera