Varför gillar Elon Musk Dogecoin?

Elon Musk är en person som varit mycket i rampljuset den senaste tiden efter det att han köpte Twitter. Han har länge varit en stark karaktär på plattformen och uttalar sig ofta om aktuella ämnen. För er som är intresserade av kryptovalutor har ni säkert hört talas om att Musk länge har pratat varmt om Dogecoin. Men varför är det så? Hur kommer det sig att en av världens mest inflytelserika personer omfamnar en så förhållandevis liten kryptovaluta som Dogecoin?

Annons:
påmind ad bannerVarför gillar Elon Musk Dogecoin? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Dogecoin är en kryptovaluta som skapades i december 2013 av Jackson Palmer och Billy Markus som ett sätt att göra kryptovalutor mer tillgängliga och roliga. Den är baserad på Doge-meme och har en Shiba Inu som logotyp. Musk har själv en hund vid namn Floki som också är en Shiba Inu. Likt andra kryptovalutor är Dogecoin en decentraliserad, peer-to-peer digital valuta som gör det möjligt för användare att skicka pengar online utan någon central myndighet som mellanhand. 

I en intervju säger Musk att trots att det är tydligt att kryptovalutan skapades som ett skämt så menar han att den har betydligt högre kapacitet för transaktioner än Bitcoin samtidigt som transaktionsavgifterna är låga. Faktum är att det till och med går att betala för din Tesla genom att använda sig av Dogecoin. I dagsläget är Dogecoin den enda kryptovalutan som man kan använda som betalmedel hos Tesla

Varför gillar Elon Musk Dogecoin? dogecoin 6298191 1920

Dogecoin har en stark gemenskap som stöder varandra och där har Elon Musks inflytande spelat en viktig roll. Men det är även så Dogecoin-communityt har samlat in pengar till olika välgörenhetsorganisationer. Under vinter-OS i Sochi 2014 lyckades en grupp supportrar samla in motsvarande 25 000 dollar till det jamaicanska boblaget för att de skulle kunnat delta. Bortsett från det så finns även Dogecoin Foundation som är en ideell organisation som främjar användningen av Dogecoin och stöder Dogecoin-communityt.

Dogecoin är en mycket lättillgänglig kryptovaluta. Du kan skicka Dogecoin till folk över hela världen med bara några få klick. Dogecoin finns tillgänglig på många olika sajter där man kan köpa och sälja kryptovalutor. Många handelsplatser för kryptovalutor, som exempelvis Bitcode Method, använder sig idag av artificiell intelligens för att ge sina användare välgrundade marknadsanalyser. Detta gör att användarna har tillgång till ett stort utbud av utbildande material om bland annat Dogecoin och andra finansiella tillgångar. 

Elon Musk har varit en mycket stor anhängare av Dogecoin. Han har twittrat om Dogecoin flera gånger och har till och med kallat det ”folkets krypto”. Musk har också medgivit att han skulle investera i Dogecoin. Självklart kommer inte dessa investeringar utan risker utan man bör vara aktsam innan man gör större investeringar. Priserna fluktuerar mycket och man bör vara medveten om att denna typ av investeringar kan vara volatila. Vissa hävdar att han gör uttalanden om Dogecoin för att han vill skapa en hype och därmed höja priset på det eftersom att han har en inflytelserik position. Dessa uppgifter går givetvis inte att bekräfta, men det är ett vanligt förekommande tankesätt inom kryptovärlden. Oavsett vad kan vi se att mindre kryptovalutor (dvs. andra kryptovalutor än Bitcoin och Ethereum) får allt större uppmärksamhet. Vem vet, kanske lyckas denna kryptovaluta få samma spridning som Musk önskar i framtiden.

Bli först med att kommentera

Kommentera