Vem behöver ett företagslån?

Vem behöver ett företagslån?

Inlägget är skrivet i samarbete med Payup.se

Annons:
påmind ad bannerVem behöver ett företagslån? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Med ett företagslån kan du investera i bolaget och få en större chans för företaget att växa. Lån förknippas starkt av många med ett företag som går dåligt, men så är absolut inte fallet. Faktum är att de flesta stora bolag använder sig av olika typer av företagslån för att kunna investera i andra bolag, inhandla produkter och finansiera sin marknadsföring.

Dock ser inte alla företagslån likadana ut och det är därför viktigt att du jämför olika långivare och vilka avtal som de erbjuder, innan du bestämmer dig för vilken du ska använda. I denna artikel listar vi några saker som du bör ha i åtanke när du väljer företagslån, för att kunna göra ett bättre val.

När ska man använda ett företagslån?

Ett företagslån kan användas under flera stadier. De flesta använder det dock under starten, då det ibland kan behövas ett litet tillskott i företagskassan för att kunna göra alla inköp som krävs för att bolaget sedan ska kunna ta fart. Detta kan vara allt ifrån finansiering av hemsida, inköp av produkter eller hyra till lokaler. Anledningen ser därför väldigt olika ut mellan olika bolag och det finns egentligen ingen mall för vad pengarna bör användas till.

Däremot är det viktigt att lånet är planerat och bör användas för en investering i bolaget. Att teckna lån för att täcka upp skulder är därför ingenting som rekommenderas. Det kan snabbt leda till en ond cirkel av lån som är svår att ta sig ur. Om du däremot är säker på att du kommer få in pengar i ett senare skede, så kan detta dock vara en alternativ lösning tills du har fått betalt.

Hur väljer man rätt långivare?

Att göra ett bra val handlar framförallt om att göra gedigen efterforskning. Ett visst typ av lån passar inte samtliga företag och det är därför viktigt att valet anpassas efter ditt bolag, hur mycket du planerar att låna och vilken typ av avbetalningsplan som är mer förmånlig för dig. Att jämföra olika långivare, gör att du kan dra ner månadskostnaderna och även hur din ränta ser ut.

Fundera också på hur mycket som du planerar kunna betala tillbaka varje månad och försök att inte vara alltför optimistisk. Välj istället hellre än något längre avbetalningsplan, där du garanterat kommer att kunna uppfylla de inbetalningar som krävs. Förseningsavgifter och påläggskostnader, kan nämligen snabbt adderas och göra att lånet växer sig större.

Vad skiljer olika företagslån åt?

Det finns mängder av olika företagslån att välja mellan, vilket du snabbt kommer att upptäcka efter lite research. Men det finns dock saker som gör att de skiljer sig från varandra. Man delar upp företagslån i två olika kategorier. Då antingen banklån eller lån från kreditgivare. Kraven som ställs när du tecknar ett företagslån skiljer sig också från när du lånar pengar som privatperson.

I många fall krävs det att du kan styrka ditt lån med en deklaration eller att du kan visa upp en hållbar budget. Kraven är högre om du lånar från en bank, men din räntekostnad och avtal kommer då också att bli betydligt mer förmånlig än om du använder en kreditgivare.

Gör ett val som baseras på ditt företag och använd pengarna för att investera i ditt bolag på ett smart sätt.

Bli först med att kommentera

Kommentera