Vilket blancolån är det bästa för dig?

Vilket blancolån är det bästa för dig?

Blancolån är en form av lån som inte kräver en säkerhet och lånebeloppet ligger mellan 10.000 och 600.000 kr. Blancolån går att ansöka om hos olika banker och långivare, och alla har olika villkor för just dig. Ett smidigt sätt att hitta den som kan erbjuda de bästa villkoren för dig, är att använda en jämförelsetjänst.

Innan du går vidare med att börja jämföra långivare och hur mycket du kan låna, så börja med att försäkra dig om att du verkligen behöver låna dessa pengar. Även om du hittar ett blancolån med väldigt bra villkor, så ska ju allt betalas tillbaka och med extra kostnader. Om man är säker på att man är i stort behov av pengarna, så lär det kännas mindre betungande vid varje avbetalning.

Om du i dagsläget inte är säker på alla faktorer som du behöver tänka på, så titta på hur de jobbar med sina jämförelser och läs den information om blancolån som finns på deras webbplats. På blancolana.se finns pålitlig information och de kan hjälpa dig med att jämföra blancolån från 24 olika banker och långivare.

Lån utan höga avgifter

En av flera fördelar med att ta sig tiden till att jämföra olika lån är att finna ett blancolån med så låg ränta som möjligt. Detta handlar inte om att du nödvändigtvis kommer få den lägsta räntan som finns på marknaden, utan det handlar om att hitta den lägsta ränta som du kan få och för att hitta den behöver du kontakta mer än en aktör på marknaden.

Detta skulle bli ett tidskrävande jobb om du själv skulle sitta med allt jobb och just därför är det tacksamt att det finns professionell hjälp att få. Om man är för snabb med att ansöka om ett lån, så är risken att man binder upp sig på ett lån med höga avgifter och när du gör en jämförelse mellan blancolån så lär du snabbt se vilka skillnader det kan råda mellan olika långivare.

Hög kreditvärdighet – lägre ränta

Värdet på din kreditvärdighet är ett omdöme av din förmåga att kunna betala tillbaka de pengar du vill låna. Exakt hur detta värde blir utmätt beror på vilket kreditupplysningsföretag som används, men i princip kan man säga att din kreditvärdighet bör bli hög om du har en god stabil ekonomi, få lån och inga betalningsanmärkningar.

Om du har en stabil ekonomi, så är det också stor chans att du har bra koll på din ekonomi och därmed anses du också vara en mer stabil låntagare. Vilket i sin tur ger dig större chans till att få en låg ränta med ditt lån. Tänk på att din kreditvärdighet kan skilja med en så liten skillnad som att ha ett större lån eller flera mindre lån.

Det är möjligt att kontrollera sin egen kreditvärdighet och om den kan förbättras inom kort. Det kan till exempel vara att betala av några mindre lån eller avsluta olika kontokrediter som ändå aldrig används. ibland är det mindre justeringar som behövs för att få en lägre ränta. Kanske du anser att det är mycket jobb för en liten peng, men det beror ju också på hur stort lån du vill ansöka om och hur länge du ska betala på det. Jämföra den totala kostnaden på lånet.

Bli först med att kommentera

Kommentera