Vilket kreditkort passar dina förutsättningar bäst?

Vilket kreditkort passar dina förutsättningar bäst?

De ekonomiska fördelarna med att använda ett kreditkort är otaliga, så länge kreditkortet passar dina förutsättningar och behov. Inget kreditkort är nämligen ett annat likt och din uppgift i jakten på ett nytt kreditkort är att hitta det som kommer gynna dig bäst.

Annons:
påmind ad bannerVilket kreditkort passar dina förutsättningar bäst? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Problemet är att det finns enormt många kreditkort att välja mellan och det kan vara svårt att sålla bland alla alternativ, framför allt om man inte vet vad man ska leta efter. Därför har vi valt att granska marknaden åt dig och lista de vanligaste sorternas kreditkort, vad de erbjuder samt rekommendationer på ett par bra alternativ.

*För att säkerställa att informationen är så träffsäker som möjligt använde vi oss bland annat av denna guide till det bästa kreditkortet.

Resekort

Ett resekort är ett kort som erbjuder förmåner när du reser. Den främsta förmånen är bonuspoäng kopplade till flygbolag, dvs. att du tjänar poäng varje gång du bokar resor. Kompletterande reseförsäkring är också en bra förmån som täcker dig för allt som kan hända på en resa, från skador och sjukdom till stöld, olyckor, katastrofer och missade flyg.

Vidare har de bästa resekorten även andra fördelar, såsom ingen uttagsavgift, lågt (eller helst inget) valutapåslag.

– Ett av de bästa resekorten idag är Resurs World

Tankkort

Tankkort, eller bensinkort som det också kallas, är ett kreditkort som är kopplat till en av Sveriges bensinstationer. Dessa kort ger framför allt drivmedelsrabatt varje gång du tankar, till exempel 25 öre/litern.

Bra bensinkort är också kopplade till bonusprogram och brukar i de allra flesta fall ha försäkringar för om du tankar fel, behöver bärgning, etc.

– Ett av de bästa tankkorten idag är OKQ8:s kreditkort

Bonuskort

Bonuskort är precis vad det låter som: ett kreditkort som ger bonus eller cashback när man handlar. Därför kallas de ibland även för shoppingkort.

Idag finns det otaliga bonusprogram och bonuslösningar att välja mellan och målet är att hitta ett kreditkort som ger dig bonusar där du behöver dem. Vissa är fokuserade på resor, andra ger bonusar när man handlar online och en del kreditkort ger dig bonus eller cashback varje gång du använder kortet.

Re:member Flex är idag ett av de ledande bonuskorten

Matkort

Sist men inte minst har vi matkort som är kopplade till en specifik matbutik. Till exempel har både Ica och Coop sina egna kreditkort som ger dig bonuspoäng när du handlar i deras butiker, men även exklusiva erbjudanden och rabatter som andra kunder inte får tillgång till.

I regel är det bästa matkortet ett kreditkort som är kopplat till den matbutik du oftast handlar i.

Tänk på…

Att även om kreditkort utvecklas för särskilda ändamål så delar de också vissa egenskaper. Till exempel har alla de bästa kreditkorten kompletterande reseförsäkringar, någon form av bonus, etc. Så bara för att du väljer ett matkort betyder inte det att kortet inte kan användas på resan och vice versa.

Slutligen måste du alltid lusläsa villkoren som kreditkorten har. Vad ligger räntan på? Tillkommer det extra avgifter när du använder kortet? Får du tillgång till räntefria dagar? Och vilka krav måste du uppfylla för att beviljas en kredit.

Behöver du ännu fler tips om kreditkort så hänvisar vi dig till vår djupgående guide till kreditkortsdjungeln.

Bli först med att kommentera

Kommentera