Vivus

Vivus.se är ett varumärke tillhörande 4finance AB som sysslar med mikrolån och snabblån. De ger små lån på mellan 2000 kr och 20 000 kr till redan etablerade kunder, men bara under förutsättningen att man har lånat och skött ett lån vid 3 tillfällen tidigare. I praktiken kan man som ny kund få låna 6000 kr av dem första gången. De har dock en mobil-app, så det är smidigt och enkelt att låna från dem direkt i mobilen.

Annons:
påmind ad bannerVivus t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Hur gör man?

För att bli beviljad ett lån från Vivus.se krävs följande;
Att man är över 18, har ett svenskt personnummer, svenskt telefonnummer, och svensk bankkonto samt att genomgå en kreditupplysning. För att ansöka kan man gå in på deras hemsida eller ladda ner deras mobilapp, tillgänglig för både App Store (iPhone) och Google play (Android). Där registrerar man sig hos dem genom att ange namn, personnummer, kontonummer, inkomst, utgifter, boendekostnad, månadskostnad på ränta och amortering på andra lån, mobilnummer och e-mail. Därefter identifierar man sig, vilket man kan välja mellan att göra med Bank-ID, Instantor eller bli uppringd av en av deras operatörer.

Stegvis högre lån

Man kan som ny kund låna som högst 6000 kr vid första tillfället man lånar från Vivus. Den första belåningen har en kreditperiod på en månad, det måste alltså börja betalas tillbaka inom en månad. Vid det andra tillfället man lånar så kan man få upp till 9000 kronor beviljade på sitt lån istället. När man lånar för den tredje gången, så kan man få upp till 16 000 kr i lån. Och när man för den fjärde gången lånar så har man tillgång till det fulla beloppet av 20 000 kr. Vid alla nivåer av belåning ska lånet betalas tillbaka under tre månader, och har en uppläggningsavgift på 495 kr.
Som förstagångare kan man dock få låna upp till 6000 kr helt utan avgift och ränta om man väljer att betala tillbaka hela beloppet inom den första kreditperioden.

Utbetalning

För kunder som har Handelsbanken eller Nordea, kan de få in sina lån på kontot inom 15 minuter, förutsatt att det är gjort under Vivus öppettider, vilka är 08:00 til 17:00.
De som har annan bank än de ovan nämnda, får sin utbetalning gjort under dagen förutsatt att de ansökt och fått beviljat lånet innan kl 13:00. Är det senare än så på dagen så kommer lånet att betalas ut under nästkommande arbetsdag.

Återbetalning

När en månad från beviljandet av lånet har passerat, är det dags att påbörja återbetalningen av det. Vid det här laget borde en faktura vara utskickad, skulle den mot förmodan inte vara det, så kan man som kund logga in på sin profil på hemsidan, där man kan se fakturan och alla uppgifter som behövs för att göra sin betalning. Vivus kundtjänst kan även kontaktas via email eller telefon, för att få hjälp. Vilken dag som är förfallodatum beror på när ansökan gjorts, då det är 30 dagar efter ansökan som avgör när det blir. Hela lånesumman kan betalas tillbaka när som helst.

Bli först med att kommentera

Kommentera