Spelbolag utan svensk licens: Hur fungerar det?

Spelbolag utan svensk licens: Hur fungerar det?

När man hör att ett företag opererar ”utan licens” kan det vara lätt att få bilden av en olaglig verksamhet som undvikit lagens öga i jakten på vinster. Men detta är inte alls så det fungerar hos internetbaserade spelbolag som opererar här i Sverige, och det är helt lagligt och ibland till och med fördelaktigt att spela hos ett sådant ”icke-licenserat” bolag snarare än ett bolag med den eftertraktade licensen.

Annons:
påmind ad bannerSpelbolag utan svensk licens: Hur fungerar det? t?a=1874552417&as=1544841054&t=1&tk=1&i=1

Dessa icke-licenserade bolag är dock förbjudna från att marknadsföra sig själv inom landet – något som deras licenserade konkurrenter inte har några problem med – men om du själv skulle leta upp dem och välja att spela hos dem har du inget som helst du behöver oroa dig för. Spelbolaget tar emot dig utan förbehåll, och du kan spela i frid utan bekymmer. Och en fördel med spelbolag utan licens är att de ofta kan ge dig tillgång till mer nischade spel som de licenserade sidorna inte har med i sitt spelutbud, vilket kan leda till möjligheten att tjäna mer pengar.

Hur fungerar insättningar hos dessa bolag?

Om du har spelat på svenska spelbolag under de senaste åren har du säkert lagt märke till utvecklingen när det gäller hur smidigt det har blivit att göra insättningar. Licenserade spelbolag använder sig nuförtiden primärt av direkta banköverföringar och andra smidiga tjänster som Trustly. Och lyckligtvis gäller det samma för det mesta även för spelbolag utan svensk licens! Andra populära metoder när det gäller överföringar inkluderar metoder som Visa och Mastercard, samt på senare tid även mer moderna metoder som Bitcoin och E-plånböcker. När du spelar på spelsidor kan du vara säker på att du kommer kunna sätta in pengar snabbt och smidigt, på det ena eller andra viset.

Underbart att insättningarna är så smidiga; men hur fungerar uttag?

En bild som visar text, inomhusAutomatiskt genererad beskrivningOroa dig inte! Likt insättningarna är uttagen också för det mesta väldigt smidiga. Hos de flesta spelbolagen utan licens har du samma alternativ när det gäller att ta ut dina pengar som du har när du sätter in dem. Notera däremot att det ofta kan vara så att du blir tvungen att använda samma metod för att göra uttag som du använde när du gjorde din insättning – exempelvis kan du behöva använda Trustly för uttaget om du först använde den för insättningen. Men om du verkligen vill ta ut dina vinster på andra sätt kan det vara en bra idé att kontakta spelbolagets kundtjänst och kommunicera med dem om möjligheterna till detta – det finns en bra chans att ni kan nå en passande överenskommelse, men det varierar från spelbolag till spelbolag. Men om du är redo att använda samma metoder för insättning och uttag kommer du garanterat inte ha några problem över huvud taget.

Hur fungerar skatt? Är mina vinster skattefria även hos spelbolag utan licens?

Här har vi en fråga där svaret kan variera, så jag har ett viktigt tips som kan vara viktigt att tänka på när du väljer vilken sida du vill spela på.

Skattelagar är ofta en komplicerad fråga, speciellt när det involverar internationella gränser och diverse industriella regleringar. Men när det gäller spelbolag är skattefrågan – åtminstone från kundens perspektiv – väldigt simpelt: Om spelbolaget har sin licens någonstans inom EU behöver du ej betala någon skatt på dina vinster. Om företaget dock saknar en EU licens behöver du dock betala 30% skatt på dina vinster, och du behöver manuellt anmäla dem till skatteverket. På grund av detta är det starkt rekommenderat att du spelar hos EU-licenserade spelbolag, så var noga med att ta reda på vilket land spelbolaget är baserat i, och hur deras licens-status ser ut. Om de har en licens inom EU kan du känna dig trygg att spela utan oro över skatt.

Bli först med att kommentera

Kommentera